The World Collection – prachtige reisboeken van de mooiste plekken op aarde

Zuid-Afrika

Een mooi boek over Zuid-Afrika kopen?

Dit schitterende boek over Zuid-Afrika komt uit de unieke reeks wereldboeken van The World Collection. BEKIJK DIT BOEK Deel 44, ‘Zuid-Afrika’, is een chique boek met 180 pagina’s vol met prachtige, haarscherpe foto’s van de mooiste plekken in Zuid-Afrika. Het fotomateriaal in het boek is afkomstig van amateurfotografen van over de hele wereld. De foto’s worden ondersteund door korte informatieve teksten in groot lettertype.

In dit moderne, mooie fotoboek over Zuid-Afrika, Lesotho en Eswatini (Swaziland) ontdek je heel Zuid-Afrika en ervaar je de meest indrukwekkende plekken van dit wilde land. 

 

Zuid-Afrika, een wild land

 

“Een pluche deken beschermt mijn benen tegen de ijskoude lucht. Het is vijf uur ’s ochtends en winter in het Krugerpark. De jeep raast over het pad door de lage struiken. Gieren verzamelen zich hoog in de lucht. Nog even en dan verschijnt de zon weer aan de horizon, om de aarde vanuit de sprookjesachtige rood-oranje hemel te verwarmen.”

Zuid-Afrika telt negen provincies die benoemd zijn na het officiële einde van de apartheid in 1994. Er wonen zo’n 60 miljoen mensen in dit kleurrijke land met haar prachtige natuur en imponerende dierenrijk. Het is een land van uitersten met een complexe geschiedenis van oude stammen en verschillende talen, Boerenoorlogen, Britse kolonisatie, apartheid en de afschaffing daarvan. De Khoikhoi en de San, de Bosjesmannen, waren de eerste bewoners van Zuid Afrika. Later kwamen daar andere stammen als de Xhosa, de Zoeloes en de Tswana bij. Vandaag de dag is er nog veel zichtbaar van de rijke historie, het machtige dierenrijk en de schitterende natuur.

(Bekijk hier het mooie boek over Zuid-Afrika)

WESTERN CAPE – waar de reis begint

 

Western Cape, ofwel West-Kaap, grenst als enige Zuid-Afrikaanse provincie aan zowel de Atlantische als aan de Indische Oceaan. Deze twee oceanen komen samen bij Kaap de Goede Hoop. In West-Kaap wonen tussen de 6,5 en 7 miljoen mensen. Daarvan woont tweederde rondom Kaapstad, de provinciehoofdstad en tevens wetgevende hoofdstad van het land. West-Kaap is een populaire bestemming en deze regio trekt dan ook de meeste bezoekers van het land. Naast de wereldstad Kaapstad vind je er de beroemde en imposante Tafelberg en de Stellenbosch regio, de bekendste wijnstreek van Zuid-Afrika. West-Kaap heeft een markante kustlijn die zowel uit prachtige zandstranden als uit steile rotsen en spectaculaire kliffen bestaat. De ‘Garden Route’ voert je langs veel bijzondere plaatsen en toont het natuurschoon van deze beeldschone, groene kuststreek. Een prachtige streek waar je ontzettend veel plaatjes kunt schieten voor een mooi boek over Zuid Afrika.

NOORD-KAAP, Zuid-Afrika

 

Noord-Kaap is met iets minder dan 1,3 miljoen inwoners de dunstbevolkte, maar grootste provincie van het land. Noord-Kaap grenst aan Namibië en Botswana. De hoofdstad Kimberly wordt ook wel de diamanthoofdstad van de wereld genoemd. Een groot gedeelte van Noord-Kaap bestaat uit ogenschijnlijk oneindige, uitgestrekte vlaktes en minieme dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In de woestijn kan de temperatuur overdag gemakkelijk de 40 graden Celcius overstijgen, terwijl deze ‘s nachts tot onder nul kan dalen. Het deels in Namibië en deels in Noord-Kaap gelegen Kgalagadi Transfrontier Park ligt in de Kalahari woestijn, is twee keer zo groot als het Krugerpark en is de thuisbasis van veel Zuid-Afrikaans wild. Een ander prachtig park in Noord-Kaap is Augrabies Falls National Park, waar de Oranjerivier onder luid geraas via een waterval 60 meter ter aarde stort.
Inkijkexemplaar boek Zuid-Afrika bekijken?

Reisboek Zuid-Afrika

Dit reisboek is het perfecte boek om je voor te bereiden op je vakantie. Daarbij staat het ook prachtig op de tafel. Wil jij dit prachtige reisboek van Zuid-Afrika kopen?

OOST-KAAP

 

De provincie Oost-Kaap, of Oos-Kaap, zoals de Zuid-Afrikanen het noemen, is de armste provincie van het land. Er wonen ongeveer 6,7 miljoen mensen, waarvan slechts zo’n 140.000 in de provinciehoofdstad Bhisho. De grootste steden van Oost-Kaap zijn Port Elizabeth met bijna een miljoen inwoners en East London met een half miljoen inwoners. Aan de Sunshine Coast en de Wild Coast vind je fraaie natuur en prachtige stranden. Het wilde, ongerepte binnenland herbergt ruige bergen, rivieren, dichte bossen, Xhosa dorpjes en natuurreservaten zoals het Tsitsikamma National Park, Baviaanskloof en de halfwoestijn de Karoo. In Addo Elephant National Park, wat ooit werd opgericht om bedreigde olifanten te redden van uitsterven, kun je de Big Five ofwel de Grote Vijf bekijken: de olifant, de leeuw, de Kaapse buffel, het luipaard en de neushoorn.

 

KWAZULU-NATAL

 

De provincie Kwazulu-Natal grenst aan de buurlanden Eswatini, Mozambique en het koninkrijk Lesotho en tevens aan de Zuid-Afrikaanse provincies Mpumalanga, Free State en Eastern Cape. Er wonen ruim 11 miljoen mensen in Kwazulu-Natal, waarvan ruim 3 miljoen in Durban en ongeveer 750.000 in de provinciehoofdstad Pietermaritzburg. De Tugela River is de grootste rivier die door de provincie stroomt en waaruit de krachtige Tugela Falls watervallen voortkomen. Tussen Durban en de Tugela River ligt de Dolphin Coast, waar je met enig geluk vanaf het strand dolfijnen in de oceaan kunt zien spelen. Een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika wordt gevormd door het gebied in en rondom de Drakensbergen, die als natuurlijke scheidingslijn het grootste gedeelte van de grens tussen het koninkrijk Lesotho en het Zuid-Afrikaanse Kwazulu-Natal vormen.

 

VRIJSTAAT – FREE STATE, ZUID-AFRIKA

 

Vrijstaat zou je de minst opvallende van alle negen Zuid-Afrikaanse provincies kunnen noemen. Met om en nabij de 3 miljoen inwoners woont er slechts 5% van de totale bevolking van het land. De hoofdstad Bloemfontein is een van de drie officiële hoofdsteden die Zuid-Afrika heeft, en wel de rechterlijke hoofdstad.
Vrijstaat is opgericht door de boeren, die naar het binnenland zijn gevlucht nadat de Kaapkolonie rond het jaar 1800 onder Brits bewind kwam te vallen. Veel landbouwproducten zoals tarwe en graan, maar ook een flink deel van de goudproductie komen uit Vrijstaat. De serene, weidse natuur strekt zich als een warme deken uit over het centrale gedeelte van het land. Het platteland wordt opgesierd door valleien, zonnebloemen, uitgestrekte graanvelden en maïsvelden, afgelegen boerderijen en door de Oranjerivier, de grootste rivier van Zuid-Afrika.

 

NOORDWEST – NORTH WEST

 

De provincie Noordwest heeft zo’n 4 miljoen inwoners. Ze grenst in het noorden aan Botswana en in het westen aan de Kalahari woestijn. De hoofdstad van Noordwest is Mafikeng, een middelgrote stad met ongeveer 300.000 inwoners. Het tijdloze landschap van Noordwest kenmerkt zich door de aanwezigheid van echte Afrikaanse wildernis. De provincie wordt vooral bezocht vanwege haar mooie wildreservaten.
Een bekend wildreservaat is het Madikwe Game Reserve, waar onder meer een enorme hoeveelheid olifanten maar ook veel Afrikaanse wilde honden verblijven. Tevens vind je er het bijzondere Pilanesberg National Park, waar een groot stuwmeer in de krater van een oude vulkaan wordt omringd door heuvels van gestolde lava. In Pilanesberg National Park is de kans groot dat je alle leden van de Grote Vijf tegen het lijf loopt, dus pas op!

 

GAUTENG

 

Gauteng is de kleinste van de negen provincies waarin Zuid-Afrika sinds het einde van de apartheid is verdeeld. Ze telt ruim 15 miljoen inwoners. In de stad Johannesburg wonen meer dan 2 miljoen mensen. Ook de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-AfrikaPretoria, ligt in Gauteng. Pretoria heeft een inwoneraantal van ruim 1,6 miljoen. Gauteng is dan wel een kleine provincie, maar economisch veruit de belangrijkste. Gauteng heeft een van de grootste industriële gebieden van het zuidelijk halfrond. Hoewel de provincie relatief rijk is, zijn er townships zoals Soweto bij Johannesburg die worden gekenmerkt door armoede. Eind 19e eeuw werd er goud gevonden in het gebied waar nu Johannesburg ligt. Vanaf dat moment trokken veel mensen naar deze contreien om te werken in de mijnen. In het Sotho betekent ‘gaut’ goud, en ‘eng’ duidt op een streek: Gauteng is de goudstreek.

 

MPUMALAGA

 

Mpumalanga grenst in het oosten aan Mozambique en Eswatini en herbergt onder meer het zuidelijke gedeelte van Kruger National Park. In de hoofdstad Nelspruit wonen slechts zo’n 100.000 van de ongeveer 4,5 miljoen inwoners van Mpumalanga. De naam is afgeleid van de woorden ‘ukumpuma’, wat ‘rijzen’ betekent en ‘ilanga’, oftewel ‘de zon’. In combinatie staat het voor ’plaats waar de zon opkomt’. Originele bevolkingsgroepen uit dit gebied zijn onder meer de Zuid-Ndebele, de Swazi en de Zoeloes. De provincie kent prachtige landschappen, is overwegend groen en bergachtig en omvat schitterende watervallen en valleien, moeraslandschap, graslanden en meren. Naast de prachtige natuur en het imponerende dierenrijk van het Kruger National Park huisvest Mpumalanga ook een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van het Zuid-Afrika, de Blyde River Canyon.

 

LIMPOPO

 

Limpopo is de meest noordelijk gelegen provincie van Zuid-Afrika. Ze telt ongeveer 6 miljoen inwoners. Er zijn geen grote steden in Limpopo buiten de hoofdstad Polokwane, ofwel Pietersburg, waar zo’n 125.000 mensen wonen. De naam van de provincie verwijst naar de rivier Limpopo. Het landschap van Limpopo valt te duiden als ‘untamed Africa’, ofwel ongerept Afrika. Van groene valleien en drassige gronden tot droge vlaktes, woest begroeid grasland, boabab bomen en een keur aan wildlife, Limpopo heeft het allemaal. Zo vind je er de Grote Vijf, maar ook de Grote Vijf Vogels en de Grote Vijf Bomen. De bekendste parken in Limpopo zijn Kruger National ParkMarakele National Park en Mapungubwe National Park. De weelderige natuur, zoals in de omgeving van de Magoebaskloof, lijkt zo uit een sprookjesboek te komen.

ESWATINI, oftewel Swaziland!

 

Het land Eswatini, officieel het koninkrijk Eswatini, heette tot 2018 Swaziland. Eswatini heeft 1.1 miljoen inwoners. Het is het kleinste land van het zuidelijk halfrond en een van de laatste koninkrijken van Afrika. De hoofdstad van Eswatini is Mbabane, maar in de nabijgelegen stad Manzini wonen meer mensen. Eswatini is een bijzonder land, dat ingesloten ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Het gastvrije land kent naast veel wildlife en fraaie natuur ook een bruisende cultuur en het staat bekend om haar vriendelijke bevolking en haar ambachtelijke kunstnijverheid. De natuur in Eswatini loopt uiteen van bergen, watervallen en groene valleien tot woestijnachtige, droge vlaktes. In dit land van zo’n 200 bij 130 kilometer oppervlakte bevinden zich meerdere natuurparken, waaronder Hlane Royal, Mkhaya, Mlilwane, Mbuluzi en Malolotja.

 

LESOTHO

 

Lesotho is een van de drie landen ter wereld die volledig worden omsloten door één ander land, in dit geval door Zuid-Afrika. Er wonen iets meer dan 2.1 miljoen mensen in het land en daarvan wonen er zo’n 120.000 in de hoofdstad Maseru. Een ander uniek kenmerk van het land is dat het als enige land ter wereld volledig boven de 1.000 meter hoogte ligt. Het landschap bestaat dan ook uit hoogland met plateaus en bergen, waar nog veel inwoners op traditionele wijze leven en waar vaak te paard wordt gereisd. Deze levenswijze past bij het feit dat Lesotho een van armste landen van de wereld is. De combinatie van bergachtige gebieden, traditionele dorpen en weinig wegen maken een bezoek aan Lesotho een unieke ervaring. Aan de oostzijde grenst Lesotho aan het Maloti-Drakensberg park, wat ook als bezienswaardigheid vanuit Lesotho wordt gezien.

 

 

Dit boek van Zuid Afrika is een verrijking voor iedereen die ooit in Zuid-Afrika is geweest, of ervan droomt het eens te bezoeken.”

 

Geniet ervan!

 

Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: Augustus 2020
Bezorgdata: Uw bestelling wordt maximaal binnen 3 werkdagen bezorgd
Afmetingen in millimeters: 300 x 240 x 18 (liggend)
Aantal pagina’s: 184
Kwaliteit pagina’s: Uitstekend
Illustraties: Ja, bevat 90% fotografie
Kwaliteit fotografie: Zeer scherp
Extra groot lettertype: Ja
Titel: Zuid-Afrika
Subtitel: Een wild land
Serie: The World Collection – verzamel de wereld
Nieuw of tweedehands: Nieuw
Boek, e-book of luisterboek: Boek 
Tekst achterflap: “Een pluche deken beschermt mijn benen tegen de ijskoude lucht. Het is vijf uur ’s ochtends en winter in het Krugerpark. De jeep raast over het pad door de lage struiken. Gieren verzamelen zich hoog in de lucht. Nog even en dan verschijnt de zon weer aan de horizon, om de aarde vanuit de sprookjesachtige rood-oranje hemel te verwarmen.”

Volgens kenners is dit een van de mooiste reisboeken over Zuid-Afrika van 2021. Is het meer een reisboek Zuid-Afrika of fotoboek Zuid-Afrika? Dit boek over Zuid-Afrika is meer een fotoboek over Zuid-Afrika te noemen dan een reisboek over Zuid-Afrika of een reisgids over Zuid-Afrika. Je ontdekt wel heel veel mooie plaatsen in Zuid-Afrika, Lesotho en Ewatini en de teksten geven korte informatie over de plek zelf, maar in dit fotoboek / reisboek over Zuid-Afrika vind je geen reisinformatie over Zuid-Afrika. Wel krijg je een zeer goed beeld over het land Zuid-Afrika door de reeks zeer mooie foto’s over Zuid-Afrika. Veel boeken over Zuid-Afrika bevatten wel veel informatie over Zuid-Afrika, maar hebben minder foto’s of foto’s van mindere kwaliteit.

Wil je een goed, mooi boek over Zuid-Afrika kopen? Dan is dit een boek over Zuid-Afrika dat behoort tot de mooiste boeken over Zuid-Afrika die er te krijgen zijn.

 

Reisboek Zuid-Afrika

Dit reisboek is het perfecte boek om je voor te bereiden op je vakantie. Daarbij staat het ook prachtig op de tafel. Wil jij dit prachtige reisboek van Zuid-Afrika kopen?